Biologische tandheelkunde

Bioenergetische tandheelkunde door tandarts Arnd Wolvetang

Bioenergetische tandheelkunde is de nieuwe benaming voor tandheelkunde die uitgaat van een verband tussen de conditie van het gebit en de gezondheid. Vanuit de samenleving komt er steeds meer vraag naar de bioenergetische tandarts en daarom bieden wij dit nu ook in onze praktijk aan.

Klachten in het hele lichaam kunnen een verband hebben met klachten in en rond de mond. Hier wordt nauwkeurig op gelet en aandacht aan besteed. Voorbeelden zijn tandvleesproblemen (immuunsysteem probleem), verteringsproblemen (het maag -darmkanaal begint met de mond), hoofdpijn (kaakstand / stress), gewrichtsklachten (ontstekingen in de kaak), chronische vermoeidheid (kwikzilver belasting).

Overzichtsrontgenfoto

Als behalve de normale controle iets speciaals aandacht nodig heeft dan wordt gestart met een uitgebreide vragenlijst en als het nodig is een overzichtsrontgenfoto. Tandarts Arnd Wolvetang doet al het werk van een normale tandarts en wel in de breedste zin maar dan met een natuurlijke benadering. Hij geeft daarmee meer zorg voor de persoon in zijn geheel.

Er wordt veel aandacht besteed aan het gebruik van lichaamsvriendelijke, bijna altijd metaalvrije, niet giftige en allergene materialen. De gebruikte materialen worden individueel voor u getest. Arnd is zeer ervaren in het veilig verwijderen van amalgaam en u wordt geholpen bij problemen met (zware) metalen. Uw belasting door zware metalen kan worden getest d.m.v. een bloedtest of kinesiologie.

Ook orthodontie wordt meestal metaalvrij en met zachte methoden bedreven. Vaak wordt het gecombineerd met logopedie, craniosacraal- of osteotherapie.

Verdoving:

Heel vaak is het mogelijk om een verdoving te geven die u niet voelt. Misschien bent u de eerste keer verbaasd maar al snel went u eraan en kunt u zich ontspannen; de verdoving is niet of nauwelijks merkbaar. Ook worden de verdovingsvloeistoffen voor u uitgetest. Dit voorkomt vervelende bijwerkingen zoals duizelig worden en moeheid achteraf. De test wordt kinesiologisch gedaan (d.m.v. een spiertest).

Arnd is twintig jaar geleden begonnen met bioenergetische tandheelkunde en heeft talloze cursussen gevolgd op verschillende continenten. De laatste 7 jaar werkte hij in Zwitserland waar hij nog steeds geregistreerd is als “Ganzheitliche” tandarts met A status.

Al onze tandartsen maken alleen vullingen van composiet of van porselein. Deze zijn wit en hierdoor veel aantrekkelijker, maar ze zijn ook veiliger. En heden ten dage kan een witte vulling die op de juiste manier gemaakt is erg lang meegaan. Wij hebben besloten om alleen de veiligste composietmaterialen te gebruiken die de hoogste kwaliteit hebben en die voor de mens goed te verdragen zijn.

Aangeboden therapieen zijn onder andere, veilige amalgaamverwijdering, neuraaltherapie, mondacupunctuur, homeopathie, bionatortherapie, kinesiologie, voedingsleer, dekoder dermografie, scenar therapie.

Direct hulp? Bel 0224-851 855 of mail info@tandartsenschagen.nl Inschrijven? klik dan op de button.

Aanmelden